27/08/12

periksa tekanan darah

Assalamualaikum...
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin...Seronok beraya kan? Seronok, seronok jugak kesihatan perlu dijaga....Hari ni, hubby aku beli gadget untuk periksa tekanan darah brand Omron Blood Pressure Monitor. So aku  nak suruh la hubby aku yang ala-ala doktor ni tolong tengokkan macam mana nak guna. Aku jenis orang yang darah gemuruh, konfemlah bp aku mesti tinggi. Memang betul....ni bacaan pertama aku...Kalau macam ni aku ni kena duduk hospital la jawabnya.


Sejam lepas tu aku periksa lagi...alhamdulilah ni bacaan bp aku...


Ok. Untuk Periksa Tekanan Darah Di Rumah, mestilah kena ada pesakit dan Blood Pressure Monitor.Kalo takder , silalah buat pemeriksaan tekanan darah korang di hospital berdekatan yer.

1 ulasan:

Cikgu Fikri berkata...

wah..
akak cikgu sk bukit bangkong ker?
ok x mural yg kelas kami buat tu? :)

Catat Ulasan

Terdapat ralat dalam alat ini

Template by:

Free Blog Templates