11/01/12

Adab Bersolek

Adab ini adalah amalan yang diamalkan oleh Nabi Yusuf A.S. yang telah diangkatkan darjat dari hamba menjadi seorang pembesar. Barangsiapa yang mengamalkannya setiap hari dan sebati dalam hidupnya, maka mereka akan sentiasa dipandang manis, berseri dan dikasihi pada setiap mata yang memandangnya. Ia juga merupakan rahsia awet muda dan Insya Allah apa yang dihajati akan tercapai.

Amalan:

Apabila menghadap cermin bacalah:
Selawat 3 X

Bismillahirahmanirahim segala puji bagi Allah yang memperbaiki tingkah laku, maka perhaluskan budi pekertiku.


Sentuh muka dengan jari dimulakan dengan..


Mulut


Hidung


Mata


Dahi


Mulalah bersolek. Setelah selesai Baca Bismillahirahmanirahim Doa nabi Yusof (surah Al Baqarah ayat 165) 10X Sambil niat apa yang terjadi sambil merenung ke..
Mulut

Hidung


Mata


Dagu


Selamat beramal.. ;)

Besok Mulai Mengajar Lagi....Sudah Masuk Sekolah....Seronoknya...

Selamat malam semua....
Alhamdulilah setelah cuti selama sebulan setengah, akhirnya hari yang datang jugak. Aku bosan cuti lama-lama, nak cepat masuk sekolah(kerja), boleh bergosip dengan kawan-kawan dan berbual-bual dengan anak-anak murid. Esok 4 Januari 2012 kewajiban aku sebagai seorang guru harus aku laksanakan. Semangat baru sudah ada di dada untuk menyambut hari esok. Dan semoga para pendidik, dan yang berkecimpung dalam dunia pendidikan akan dapat memberikan yang terbaik lagi pada tahun ini. Amin

Terdapat ralat dalam alat ini

Template by:

Free Blog Templates