27/12/10

kembali ke sekolah

cuti panjang telah dah nak habis dah...rasa cepat sangat cutinya yer...siang tadi mesyuarat guru dah selesai... Mulai hari isnin (3/1/2011) aku akan mulai masuk sekolah lagi..kembali menjalani kewajiban sebagai seorang pendidik.

selamat bersekolah pada bebudak sekolah....sekolah seharusnya jadi pengalaman yang paling manis dalam hidup kita....aku tahu bukan semua suka datang ke sekolah....seperti semua remaja yang meningkat matang, rasa pergi sekolah ni macam paksaan, belajar benda-benda yang membosankan, belajar berhubung satu-sama lain, menghormati orang tua (cikgu la) dan macam-macamllah. tapi if someone ask me "saat paling bergembira dalam hidup" tentulah zaman sekolah. kenapa? zaman sekolah ni macam-macam benda bodoh kita buat....zaman persekolahan aku betul-betul suck to the max. tapi bila terfikir kembali, saat tu la paling manis bak kata diri aku sendiri kesempurnaan itu datang daripada benda yang tidak sempurna.

susah nak rasa benda ni sweet if we in it.... but after kita lepas segala-galanya kita rasa macam pelik, pasal benda tu dah jadi memori..... oklah kepada budak sekolah yang nak jadi jahat tu..... jadilah jahat secara cool dan ikhlas; hahaha. selamat bersekolah sekali lagi =).

23/12/10

istimewa buat staff skbba

16/12/10

4 person that i love

~ when you are lonely....call me
~ when you are sad....tell me
~ when you are happy...share it with me
~ when you are angry...i still care
~ i love u all (my family)

14/12/10

for the rest of my life ~ dedicated to my hubby

I praise Allah for sending me you my love

You found me home and sail with me

And I`m here with you

Now let me let you know

You`ve opened my heart

I was always thinking that love was wrong

But everything was changed when you came along

OOOOO

And theres a couple words I want to say

For the rest of my life

I`ll be with you

I`ll stay by your side honest and true

Till the end of my time

I`ll be loving you. loving you

For the rest of my life

Thru days and night

I`ll thank Allah for open my eyes

Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

I feel so blessed when I think of you

And I ask Allah to bless all we do

You`re my wife and my friend and my strength

And I pray we`re together eternally

Now I find myself so strong

Everything changed when you came along

OOOO

And theres a couple word I want to say

For the rest of my life

I`ll be with you

I`ll stay by your side honest and true

Till the end of my time

I`ll be loving you. loving you

For the rest of my life

Thru days and night

I`ll thank Allah for open my eyes

Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here

Infront of me I strongly feel love

And I have no doubt

And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life

I`ll be with you

I`ll stay by your side honest and true

Till the end of my time

I`ll be loving you.loving you

For the rest of my life

Thru days and night

I`ll thank Allah for open my eyes

Now and forever I I`ll be there for you
 
I know that deep in my heart


7/12/10

tour de veitnam

aku baru je balik dari rombongan dengan hubby pada 1-4 disember lepas.....asalnya tak plan pun nak g sana.....kebetulan kak sidah dari sktpsp telefon ajak dia g sana...tanya kat hubby kata ok.....seronoklah aku....ada rezeki sikit....so kat sini aku nak ceritakan pengalaman aku selama 4 hari 3 malam di sana.....

Hari 1(1/12/2010)
Kak sidah beritahu kena berkumpul di LCCT jam 7.00pg sebelum berlepas ke Ho Chi Mih pada pukul 9.10 pagi. ....setibanya di airpot kami disambut oleh wakil travel dan dibawa melawat Notre Dome Cathedral, centre post office, city hall dan china town....makan tengahari di satay house....kemudian kami check in di hotel lan lan 2....selepas berehat dan solat jamak zohor dan asar kami di bawa membeli belah di honh anh collection.....pada sebelah malamnya kami dibawa makan malam di restoren samsudin....selesai kami dibawa balik ke hotel....selepas berehat kami bebas keluar ke pasar malam ben thanh....


kapal terbang air asia ak880 yang membawa kami
ke veitnam

menuruni tangga airpot ho chi minh untuk ke bagasi

di depan satay house
 
sekitar bandar ho chi minh
 
seorang pelayan di satay house yang cun
Hari 2(2/12/2010)
selepas sarapan pagi, kami dibawa melawat cu chi tunnels(kubu penting semasa perang amerika yg dibina oleh orang veitkong dengan menggali tanah liat dan batu tanpa menggunakan simen sepanjang 200 km....kami makan tengahari di satay hause restoren......selepas itu kami dibawa melawat war remmants museum, presintial palace dan solat di masjid ar rahim yang dibina pada tahun 1935 oleh orang indians muslim.....kami makan malam di bombay halal food saigon.....kemuian kami dibawa balik ke hotel.....sebelah malam acara bebas untuk kami( membeli belah di pasar malam ben thanh....

chu chi tunnel

cuba masuk ke dalam salah satu "enter"
yang sempit....aku je yg berani masuk...
yang lain semua tak berani (gemuk2) 


salah satu kereta kebal di chu ci tunnel

tidak melepaskan peluang menembak
menggunakan M1....ok gak la...

di war remnant museum - melihat kesan
ejen oren

kereta kebal di remnant museum

kapal terbang perang milik U.S Air Force

Hari 3(3/12/2010)
selepas sarapan pagi, kami bertolak ke my tho(delta mekong)mealui kawasan sawah padi ....setibanya di sana kami menaiki feri untuk ke thoi san island  dan juga kebun buah-buahan....selesai lawatan di delta mekong kami pulang semula ke jeti dan pulang ke bandar ho chi minh dan makan tengahari di 4 season....makan malam di restoren samsudin....pulang ke hotel untuk berehat sebentar....selepas itu sesi membeli belah di pasar malam....









Hari 4(4/12/2010)
Sarapan pagi dan aktiviti bebas sekitar pasar siang ben than dan check out dari hotel.....bertolak ke lapangan terbang ho chi minh untuk penerbangan pulang ke kuala lumpur (lcct)....

6/12/10

daftar anak ke polijb

minggu lepas, 28 Nov 2010 aku sekeluarga ke jb sebab uruskan anak belajar di polijb, pasir gudang....so kami bertolak dari rumah pada 27 Nov dan menginap di Hotel Selesa.....Setelah selesai urusan dipolijb kami bertolak pulang ke selangor....semoga anak aku dapat belajar di sana dengan baik...amin ya rabbal alamin....

di hotel selesa

berhenti rehat di r n r pagoh

menuju ke bilik hotel-menginap semalam

anak bongsu tak lepaskan peluang mandi-manda
di kolam di hotel selesa

berehat di tepi kolam sambil menemankan
anak mandi kolam

nurul di pntu masuk ke lobi hotel selesa

di bilik hotel kepenatan selepas 5 jam perjalanan

berehat di hadapan bilik nurul

menunggu pendartaran asrama

taman di hadapan bilik nurul


"ooooh tidak"

aku baru balik dari pulau pangkor pada 24 nov .....aku ke sana sbab menghadiri mesyuarat verifikasi emis menggantikan guru data aku yang pergi menunaikan haji....tak kesahlah sebab aku menjangkan sesuatu yang ser0nok akan berlaku kerana aku akan dapat berjumpa dengan member data yang telah 2 tahun aku tak jumpa...

dipendekkan cerita, pada 22 nov aku dan member2 data pun bertolak ke pulau pangkor dengan menaiki bas yang disediakan oleh pihak ppd.....seronok sgtlah aku dapat jumpa dengan guru data lama yang masih kekal dalam emis....ada juga guru data baru.....tapi yg tak seronoknya aku naik feri yg penuh dengan lalat.....macam duduk kat tmpat buangan sampah....dan yang paling mengharu birukan kita orang aku ngan kawan-kawan duduk di belakang dekat dengan tandas.....bayangkan macam mana baunya.....aku rasa duduk dalam feri yang cuma mengambil masa 20 minit dari jeti lumut ke pangkor seperti 20 jam....huh lama betul....

akhirnya feri yang membawa aku dan kawan-kawan tiba di jeti pulau pangkor.....apalagi kami cepat2 bangun dan meninggalkan feri kerana tidak tahan dengan lalat dan bau yang tidak menyenangkan hidung penumpang2 feri berkenaan....

aku rasa ini satu pengalaman pahit buat aku....dah banyak kali aku naik feri ke pulau pangkor tapi inilah pengalaman yang paling tidak akan aku lupa....

inilah feri duta yang meninggalkan
memori aku tu......

Terdapat ralat dalam alat ini

Template by:

Free Blog Templates