27/08/12

periksa tekanan darah

Assalamualaikum...
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin...Seronok beraya kan? Seronok, seronok jugak kesihatan perlu dijaga....Hari ni, hubby aku beli gadget untuk periksa tekanan darah brand Omron Blood Pressure Monitor. So aku  nak suruh la hubby aku yang ala-ala doktor ni tolong tengokkan macam mana nak guna. Aku jenis orang yang darah gemuruh, konfemlah bp aku mesti tinggi. Memang betul....ni bacaan pertama aku...Kalau macam ni aku ni kena duduk hospital la jawabnya.


Sejam lepas tu aku periksa lagi...alhamdulilah ni bacaan bp aku...


Ok. Untuk Periksa Tekanan Darah Di Rumah, mestilah kena ada pesakit dan Blood Pressure Monitor.Kalo takder , silalah buat pemeriksaan tekanan darah korang di hospital berdekatan yer.

14/08/12

alhamdulilah, akhirnya....

Assalamualaikum semua...
Dah lama tak updated blog ni sebab sibuk sangat....
tapi harini aku curi masa untuk merakamkan kegembiraan aku dalam blog ini...
Alhamdulilah, akhirnya saat yang ditunggu-tunggu menjelma jua hari ni..

Hari ini sebenarnya aku ditugaskan menjadi "masterchef" masak bubur lambuk.....
Tak pernah aku masak bubur lambuk untuk satu sekolah.....
Ni ustazah la yang letak nama aku....
walau bagaimanapun aku sahut cabaran ustazah tu....
Sedang aku dan rakan-rakan sibuk proses memasak, tetiba kawan si hasni menelefon bagitau yang dia dah dapat tahu tarikh lantikan ke dg41 tu....
aku pun tanpa buang masa pergi ke pusat akses untuk menge"check" nama aku.....
Alhamdulilah....akhirnya

Terdapat ralat dalam alat ini

Template by:

Free Blog Templates